Welkom op onze website.

 

Regelmatige bezoekers van onze website zien ogenschijnlijk weinig veranderingen. Achter de schermen wordt echter druk gewerkt de site regelmatig te updaten. Het vele werk binnen onze vereniging wordt echter gedaan door vrijwilligers waarvan de meesten een reguliere baan hebben. Mocht u zelf iets willen doen voor onze vereniging of iemand weten die dat graag zou willen doen….laat het ons dan gerust weten. Wij zoeken voornamelijk “handjes”.

 

Het Genootschap Oud Zandvoort wil de mooie en interessante geschiedenis van ons dorp levend wil houden. En we nemen u graag mee in dit streven middels deze website en hopen dat u een paar aangename uurtje gaat doorbrengen met zoeken in en genieten van al ons materiaal.

 

En we hebben veel moois! Ook daarvan laten we u meegenieten: neem maar eens een kijkje in ons digitale museum dat regelmatig wordt uitgebreid! Mocht u daarover meer willen weten, dan kunt u contact opnemen met de conservator, Arie Koper.
Het is ook een uitgelezen manier om u op de hoogte te houden van eventueel nieuws, aankondigingen van onze Genootschapsavonden, etc.

Kortom, blij dat u er bent en we hopen u vaak tegen te komen….

Cover2

Hierbij alvast de cover en de gedeeltelijke inhoud van Klink 159 (zomer 2020). Deze zal medio juli verschijnen.

In deze Klink zullen onder andere de volgende onderwerpen behandeld worden:

Hoort zegt 't voort

Garage Du Mee aan de Kleine Krocht

Corodex

De blauwe tram

Een neergestort Duits vliegtuig op het Zuiderstrand

Bakkers op Zandvoort 

enz. enz.

 

Het is nog niet zeker of de Genootschapsavond, die normaliter in november gehouden wordt, door zal kunnen gaan. De maatregelen die in verband met het Coronavirus genomen zijn wijzigen nog steeds en het is nog niet bekend welke dan van toepassing zullen zijn. Mocht de avond alsnog doorgang zullen vinden dan zal dit via de website en de plaatselijke media aangekondigd worden.